Tuesday, December 12, 2006

Η Ποδηλατική Επανάσταση Ξεκινησε

2 στα 3 άτομα δηλώνουν πως θέλουν να βελτιώσουν τη διατροφή τους, ενώ 9 στα 10 δηλώνουν πως θα ήθελαν να γυμνάζονται περισσότερο.

Την Κυριακή το πρωί ξεκίνησα με το φίλο μου το Γιώργο από την Καστέλα ποδηλατάδα με προορισμό τη Βάρκιζα και επιστροφή. Ο καιρός ήταν ιδανικός. Ελληνικός χειμώνας 14 C στην καρδιά του Δεκέμβρη με πολύ ήλιο. Απολαύσαμε την διαδρομή με το παραπάνω. Στο πρώτο μισό της διαδρομής δεν είδαμε και πολύ κόσμο γιατί ξεκινήσαμε και νωρίς (8:00πμ), στην επιστροφή όμως το θέαμα ήταν απίστευτο. Είδαμε τόσους ποδηλάτες όσους πιθανά να μην έχω ξαναδεί στην παραλιακή. Ο κόσμος έχει βαρεθεί μάλλον τη γυμναστική στους 4 τοίχους και δειλά-δειλά αγοράζει ένα ποδηλατάκι και ξεκινά να εξερευνά τα όρια της αντοχής του στους Αττικούς δρόμους. Η ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕ αναφώνησα σαν να ήμουν ένας από τους barbudos του Che το 1958. Άρχισα να νιώθω πως ο κόσμος τελικά όχι μόνο σκέφτεται για τη φυσική του κατάσταση, αλλά αρχίζει να το κάνει και πράξη. Θέλει να γυμνάζεται και να νιώθει υγιέστερος. Είναι απίστευτη η ικανοποίηση που ένιωσα βλέποντας τόσους ποδηλάτες στο δρόμο. Ξέρω πολλοί θα βιαστείτε να μου πείτε ότι το ποδήλατο είναι επικίνδυνο. Δεν λέω πως έχετε άδικο, αλλά αν οργανωθείτε και βγείτε βόλτα σε παρέες και όχι μόνοι σας τότε τα αυτοκίνητα προσέχουν περισσότερο. Άλλο ένα και άλλο δύο, τρία ή τέσσερα ποδήλατα. Τότε έχετε τη δική σας «ποδηλατολωρίδα» και τα αυτοκίνητα δεν μπορούν να σας στριμώξουν, αλλά αναγκάζονται να κάνουν κανονική προσπέραση.
Το σώμα μας είναι πολύτιμο και αξίζει την προσοχή μας, είναι κρίμα να το αφήνουμε να σκουριάζει!!

1 comment:

savvas said...

Πραγματι ισχυει αυτο που λες.
Βλεπω και εγω αρκετα ατομα να ποδηλατουν στην Αθηνα εστω και για τις μετακινησεις τους αφου πλεον η
οδηγηση στην Αθηνα με αυτοκινητο εχει γινει ασυμφορη.Μακαρι στο μελλον να δουμε και υποδομες για τους ποδηλατες οπως στην Ευρωπη και εγω θα προτεινα ακομα και απαγορευση των αυτοκινητων στο κεντρο.
Το Σαββατο ειχα παει με εναν φιλο για τρεξιμο στο Κρυονερι μεσα στο δασος περνωντας και απο τα βασιλικα ανακτορα και ειδα πολλους ποδηλατες οι οποιοι απολαμβαναν την πολυ ομορφη αυτην διαδρομη την οποια εκανα για πρωτη φορα και ενθουσιαστικα τοσο πολυ που την συνιστω ανεπιφυλακτα τοσο σε δρομεις οσο και σε ποδηλατες.